субота, 21. јануар 2017.

Kol pita od gotovih kora





Sastojci:



  • 500 g kora za pitu i gibanicu
  • 400-500 g kravljeg sira (punomasnog)
  • 4-5 kom jaja (zavisno od veličine)
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mineralne vode (opcionalno)
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:


Sjediniti sve sastojke za fil: sir, jaja, ulje i prašak za pecivo. Može se dodati i 1 dcl mineralne vode (da bi pita bila vazdušastija i laganija).
Koru tanko premazati filom.




Urolovati je dijagonalno.




Uviti kao puž i staviti u sredinu podmazane tepsije. Svaku sledeću motato oko nje. Kraj zavući da se ne odmota.




Složenu pitu poprskati mešavinom ulja i mineralne vode ili ostatkom fila (ako ga ima).

Peći oko 30 min u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C. Pečanu ovlaš poprskati hladnom vodom i pokriti krpom. Seći kad se prohladi.

Posluživanje:


Može se filovati i posnim filom od 500g sitno seck. pečuraka prodinstanih sa 1/3 praziluka (u prohlađeno dodati 2 kašike gustina, 1 dcl mineralne vode i 1 kesicu praška za pecivo).

Нема коментара:

Постави коментар

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...