Sastojci:
- 500 g kora za pitu i gibanicu
- 400-500 g kravljeg sira (punomasnog)
- 4-5 kom jaja (zavisno od veličine)
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mineralne vode (opcionalno)
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sjediniti sve sastojke za fil: sir, jaja, ulje i prašak za pecivo. Može se dodati i 1 dcl mineralne vode (da bi pita bila vazdušastija i laganija).
Koru tanko premazati filom.
Urolovati je dijagonalno.
Uviti kao puž i staviti u sredinu podmazane tepsije. Svaku sledeću motato oko nje. Kraj zavući da se ne odmota.
Složenu pitu poprskati mešavinom ulja i mineralne vode ili ostatkom fila (ako ga ima).
Peći oko 30 min u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C. Pečanu ovlaš poprskati hladnom vodom i pokriti krpom. Seći kad se prohladi.
Posluživanje:
Može se filovati i posnim filom od 500g sitno seck. pečuraka prodinstanih sa 1/3 praziluka (u prohlađeno dodati 2 kašike gustina, 1 dcl mineralne vode i 1 kesicu praška za pecivo).
Нема коментара:
Постави коментар