петак, 20. јануар 2017.

Zalivena pita sa mesom





Sastojci:



  • 500g tankih kora
  • 300-500g mesa (mešanog)
  • 3 glavice luka
  • 2 dcl mineralne vode
  • 2 dcl jogurta
  • 1 dcl ulja
  • 4 jajeta
  • so, biber


Priprema:

1.
Sitno iseckati crni luk i pržiti ga na ulju. Dodati mleveno meso i dobro upržiti. Začiniti solju i biberom.
2.
Kore podeliti na 3 dela, a fil na 2 dela. Naizmenično složiti u podmazan pleh (veliki od rerne). Oštrim nožem iseći na manje kocke.
3.
Pomešati mineralnu vodu, jogurt i ulje. Ovom mešavinom zaliti pitu. Pažljivo pomalo podizati parčiće da mešavina svuda prodre. Ostaviti malo da se mešavina upije.
4.
Mikserom umutiti jaja, pa zaliti pitu. Ponovo kašičicom zadizati slojeve. Možete čak i malo protresti pleh.
5.
Pitu peći prvih 10 minuta na 250 C, a zatim pokriti folijom i peći još 20-25 minuta na 200C. Ne mora se pokrivati kada se izvadi iz rerne jer će svakako biti mekana (sa strane i odozdo će biti divno hrskava).
6.
Ko ne voli meso može je napraviti sa pečurkama. Potrebno je 400-500g pečuraka, jer imaju dosta tečnosti tako da prženje traje duže a samim tim i kalo je veće. Neka vas ne buni to što ide tako malo mesa. To je sasvim dovoljno da pita bude ukusna a da ne bude teška. Naravno možete i povećati količinu mesa do 500g ako volite da je zasitnija.











Нема коментара:

Постави коментар

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...