петак, 8. јул 2016.

Piletina sa kačkavaljem


Sastojci:

  • 2 cela pileća prsa
  • 200g kačkavalja ili nekog dimljenog sira
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike prezli
  • Provansalska mešavina začina
  • so i biber
Priprema:

Pileća prsa operite i osušite. Podelite na pola, tako da dobijete 4 komada. Pripremite alu-foliju (svaki deo se odvojeno uvija). Pazite da bude dovoljno velika da se meso može lepo umotati. Nauljite je i pospite prezlama. Meso popreko zaseći, ali ne do kraja. U zareze ubaciti šnite kačkavalja. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. Položiti na pripremljenu foliju, isprskati maslinovim uljem i posuti Provansalskom mešavinom po ukusu.



 Zatvoriti foliju. Ubaciti u rernu prethodno zagrejanu na 200C. Peći 20 minuta, a zatim otvoriti foliju i peći još 15 do 20 minuta (da blago porumeni). Pred služenje pospite sitnim kockicama reš pržene slaninice.
Prilog možete odabrati po svom ukusu. Ja sam ovog puta pripremila pečeni mladi krompir.

Sastojci za prilog:

  • 8 kom krompira srednje veličine
  • 80g maslaca
  • so, biber
  • ruzmarin, origano ili već po želji neki drugi začin
  • maslinovo ulje
Oprati krompire i odseći im vrh sa donje strane tako da mogu stajati. Sa gornje strane unakrst zaseći tako da se dobije 8 "latica", ali paziti da se ne odvoje (ne seći do kraja). Staviti u pleh pored zamotane piletine, u sredinu utisnuti kockicu maslaca, pouljiti i začiniti. Meni se ispekao u isto vreme kada i meso.

Inspiracija za ovo jelo i prilog su Mucikini divni recepti.

Нема коментара:

Постави коментар

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...