Potrebno:
- 1 patlidžan srednje veličine
- so, biber
- senf, majonez
- crni i beli luk
- po želji peršunov list
- so, biber
- senf, majonez
- crni i beli luk
- po želji peršunov list
Patlidžan srednje veličine oprati, izbockati viljuškom i peći u vatrostalnoj činiji dok ne omekša.
Kad se prohladi, oljuštiti i ispasirati varjačom. Dodati po ukusu soli, bibera, senfa, sitno seckanog crnog i belog luka. Povezati majonezom (u dane posta može i posni majonez).
Volim ovaj recept jer je skroz opcionalan - svako doda koliko čega želi. Meni je sasvim fin i bez majoneza, a moja sestra ga voli uz dodatak malo kisele pavlake. Mama ga obavezno pospe sitno seckanim peršunovim listom.
Kombinacija je bezbroj, ali ono oko čega se sve slažemo je da najbolje ide namazan na prepečen tost. Pronađite i vi svoju omiljenu kombinaciju.
Kad se prohladi, oljuštiti i ispasirati varjačom. Dodati po ukusu soli, bibera, senfa, sitno seckanog crnog i belog luka. Povezati majonezom (u dane posta može i posni majonez).
Volim ovaj recept jer je skroz opcionalan - svako doda koliko čega želi. Meni je sasvim fin i bez majoneza, a moja sestra ga voli uz dodatak malo kisele pavlake. Mama ga obavezno pospe sitno seckanim peršunovim listom.
Kombinacija je bezbroj, ali ono oko čega se sve slažemo je da najbolje ide namazan na prepečen tost. Pronađite i vi svoju omiljenu kombinaciju.
Нема коментара:
Постави коментар