петак, 8. јул 2016.

Jaffa kup


Sastojci:


  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 1l mleka
  • 4 - 6 kašika šećera
  • 1 kesica šlaga
  • 1 vanil šećer
  • 1 štangla čokolade
  • 5 dcl soka od naranče
  • 40 g gustina
  • 2 kašike šećera (za žele)
  • Jaffa keks
  • mlečna čokolada za ukrašavanje
  • komadi naranče i narančine korice (trakice)
Priprema:
1.
Pripremiti pudinge po uputstvu sa kesice. Zasladiti po ukusu sa 2 ili 3 kašike šećera. U vanil puding dodati vanil šećer ili aromu vanile, a u čokoladni štanglu čokolade. Pustiti da se ohlade, povremeno mešajući da se ne uhvati korica.
2.
Umutiti 1 kesicu šlaga. Podeliti na pola i umešati u ohleđene pudinge.
3.
U 2dcl soka rastvoriti gustin. Ostatak soka zagrejati u šerpi. Kad počne da struji umešati rastvoreni gustin i ukuvati kao puding. Zasladiti po ukusu. Ja sam dodala 2 kašike šećera.
4.
Servira se u niže i šire čaše.
Na dno čaše sipati malo vanil pudinga. U njega, uz unutrašnju stranicu čaše, naizmenično utiskivati komade Jaffa keksa (četvrtine) i naranče. Pažljivo sipati još vanil pudinga, otprilike do četvrtine čaše. Sada ide sloj želea, pa ponovo vanil puding do polovine čaše. Dopuniti čokoladnim pudingom i ukrasiti krupno rendanom čokoladom i komadima naranče. Ko više voli otopljenu čokoladu, može i tako.

Нема коментара:

Постави коментар

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...