Sastojci
za biskvit:
- 3 belanca
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mlevenog Plazma keksa
- 2 kašike oštrog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 80 gr kristal šećera
- 2,5 dcl mleka
- 1 kesica vanil pudinga
- 1,5 dcl slatke pavlake (mlečne)
- 3 prepune kašike mlevenog Plazma keksa
- 2 kašike margarina
- 2 štangle (60 gr) bele ili crne čokolade po želji
Priprema
1.
Prvo pripremite karamel koji je osnova za dalju izradu krema. Šećer stavite u šerpu i pustite da se lagano otopi. Kad dobije finu karamel boju, preko njega sipate 1,5 dcl mleka i na laganoj vatri kuvate dok se šećer ne otopi.
U preostalih 1 dcl mleka razmutite puding, pa ga ukuvajte u karamel. Sve vreme mešajte na laganoj vatri žicom. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i umutite mikserom. Prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu.
Dok se fil hladi pripremite biskvit masu.
2.
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno žumance i jos kratko umutite. Dodajte mešavinu brašna sa plazmom i pola praška za pecivo. Lagano sjedinite silikonskom spatulom.
U kalup za mafine stavite papirne korpice. Ravnomerno podelite biskvitnu masu i pecite 15 minuta na 200C.
Pečene kolače izvadite na žicu da se hlade. Posle 5 min pažljivo uklonite papirne korpice. Sasvim ohlađene kolačiće isecite na pola.
3.
Dovršite fil. Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa karamel kremom. Na kraju umešajte i mleveni plazma keks.
Polovine kolačića premažite sa kremom i poklopite drugom polovinom. Premažite i spoljni rub, pa uvaljajte u mlevenu plazmu.
4.
Filovane šubarice ukrasite čokoladnom glazurom. Možete koristiti po želji belu ili crnu čokoladu. Ja sam za prvi put kombinovala, čisto da vidimo koja nam varijanta više odgovara
U šerpici otopiti kašiku margarina,skloniti sa šporeta i odmah umešati izlomljenu štanglu bele čokolade. Postupak ponoviti sa crnom čokoladom.
1.
Prvo pripremite karamel koji je osnova za dalju izradu krema. Šećer stavite u šerpu i pustite da se lagano otopi. Kad dobije finu karamel boju, preko njega sipate 1,5 dcl mleka i na laganoj vatri kuvate dok se šećer ne otopi.
U preostalih 1 dcl mleka razmutite puding, pa ga ukuvajte u karamel. Sve vreme mešajte na laganoj vatri žicom. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i umutite mikserom. Prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu.
Dok se fil hladi pripremite biskvit masu.
2.
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno žumance i jos kratko umutite. Dodajte mešavinu brašna sa plazmom i pola praška za pecivo. Lagano sjedinite silikonskom spatulom.
U kalup za mafine stavite papirne korpice. Ravnomerno podelite biskvitnu masu i pecite 15 minuta na 200C.
Pečene kolače izvadite na žicu da se hlade. Posle 5 min pažljivo uklonite papirne korpice. Sasvim ohlađene kolačiće isecite na pola.
Dovršite fil. Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa karamel kremom. Na kraju umešajte i mleveni plazma keks.
Polovine kolačića premažite sa kremom i poklopite drugom polovinom. Premažite i spoljni rub, pa uvaljajte u mlevenu plazmu.
4.
Filovane šubarice ukrasite čokoladnom glazurom. Možete koristiti po želji belu ili crnu čokoladu. Ja sam za prvi put kombinovala, čisto da vidimo koja nam varijanta više odgovara
U šerpici otopiti kašiku margarina,skloniti sa šporeta i odmah umešati izlomljenu štanglu bele čokolade. Postupak ponoviti sa crnom čokoladom.
Posluživanje:
Bolje su kada odstoje jedan dan, ali se mogu jesti i posle samo sat-dva hlađenja u frižideru.
Šubarice sa belom glazurom se mogu i posuti kokosom, za dodatno uživanje
Bolje su kada odstoje jedan dan, ali se mogu jesti i posle samo sat-dva hlađenja u frižideru.
Šubarice sa belom glazurom se mogu i posuti kokosom, za dodatno uživanje
Ana srecan početak blog ti je super a recepti jos bolji ;)
ОдговориИзбришиDivno, Ana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ОдговориИзбришиBravo :)
ОдговориИзбриши