понедељак, 4. јул 2016.

Karamel Plazma šubarice






 Sastojci


za biskvit:

  • 3 belanca
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mlevenog Plazma keksa
  • 2 kašike oštrog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
za kremu:
  • 80 gr kristal šećera
  • 2,5 dcl mleka
  • 1 kesica vanil pudinga
  • 1,5 dcl slatke pavlake (mlečne)
  • 3 prepune kašike mlevenog Plazma keksa
glazura:
  • 2 kašike margarina
  • 2 štangle (60 gr) bele ili crne čokolade po želji

Priprema
1.
Prvo pripremite karamel koji je osnova za dalju izradu krema. Šećer stavite u šerpu i pustite da se lagano otopi. Kad dobije finu karamel boju, preko njega sipate 1,5 dcl mleka i na laganoj vatri kuvate dok se šećer ne otopi.
U preostalih 1 dcl mleka razmutite puding, pa ga ukuvajte u karamel. Sve vreme mešajte na laganoj vatri žicom. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i umutite mikserom. Prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu.
Dok se fil hladi pripremite biskvit masu.
2.
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno žumance i jos kratko umutite. Dodajte mešavinu brašna sa plazmom i pola praška za pecivo. Lagano sjedinite silikonskom spatulom.
U kalup za mafine stavite papirne korpice. Ravnomerno podelite biskvitnu masu i pecite 15 minuta na 200C.
Pečene kolače izvadite na žicu da se hlade. Posle 5 min pažljivo uklonite papirne korpice. Sasvim ohlađene kolačiće isecite na pola.






3.
Dovršite fil. Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa karamel kremom. Na kraju umešajte i mleveni plazma keks.
Polovine kolačića premažite sa kremom i poklopite drugom polovinom. Premažite i spoljni rub, pa uvaljajte u mlevenu plazmu.

4.
Filovane šubarice ukrasite čokoladnom glazurom. Možete koristiti po želji belu ili crnu čokoladu. Ja sam za prvi put kombinovala, čisto da vidimo koja nam varijanta više odgovara 
U šerpici otopiti kašiku margarina,skloniti sa šporeta i odmah umešati izlomljenu štanglu bele čokolade. Postupak ponoviti sa crnom čokoladom.

Posluživanje:
Bolje su kada odstoje jedan dan, ali se mogu jesti i posle samo sat-dva hlađenja u frižideru.
Šubarice sa belom glazurom se mogu i posuti kokosom, za dodatno uživanje 



3 коментара:

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...