Potrebno:
- 1kg manjih bataka ili krilca,
- 1dcl gustog jogurta,
- 1 ravna kašičica belog luka u prahu,
- 1 ravna kašičica đumbira u prahu,
- 2 ravne kašičice kurkume,
- 1 ravna kašičica aleve paprike,
- so.
Piletinu oprati, posušiti i natrljati solju. Poređati u vatrostalnu posudu i preliti mešavinom jogurta i začina.
Izmešati da se piletina svuda ravnomerno začini. Poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru (ili minimum 6h) da se marinira.
Ispeći na roštilju. Može se ispeći i u rerni, oko 40 min na 200-220 stepeni C.
Ovo je blaža varijanta piletine na indijski način, koju će rado jesti i deca. Ukoliko volite jači ukus, samo povećajte količinu začina ili upotrebite svež đumbir i beli luk.
Dobro došla draga Ana u svet blogera !Želim ti puno uspeha i mnogo nagradica !A da,noktiću su savršeni,piletina je vrh !Samo napred !
ОдговориИзбриши