понедељак, 4. јул 2016.

Začinjena piletina sa roštilja



 Potrebno:


  • 1kg manjih bataka ili krilca,
  • 1dcl gustog jogurta,
  • 1 ravna kašičica belog luka u prahu,
  • 1 ravna kašičica đumbira u prahu,
  • 2 ravne kašičice kurkume,
  • 1 ravna kašičica aleve paprike,
  • so.
Piletinu oprati, posušiti i natrljati solju. Poređati u vatrostalnu posudu i preliti mešavinom jogurta i začina.

Izmešati da se piletina svuda ravnomerno začini. Poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru (ili minimum 6h) da se marinira.
Ispeći na roštilju. Može se ispeći i u rerni, oko 40 min na 200-220 stepeni C.


Ovo je blaža varijanta piletine na indijski način, koju će rado jesti i deca. Ukoliko volite jači ukus, samo povećajte količinu začina ili upotrebite svež  đumbir i beli luk.

1 коментар:

  1. Dobro došla draga Ana u svet blogera !Želim ti puno uspeha i mnogo nagradica !A da,noktiću su savršeni,piletina je vrh !Samo napred !

    ОдговориИзбриши

Jesenji kolač

 Odavno imam u glavi ideju da spojim ukuse koje volim u fini jesenji kolač. Jabuke, orasi i karamel ušuškani u neku vrstu lenje pite, ali sa...